sobota 26. května 2012

French Open

Tak máme před sebou druhý grand slam sezóny, který bude z českého pohledu nesmírně zajímavý. Jednak protože máme ve hře několik zástupců, kteří ten turnaj mohou vyhrát, jednak protože se po něm uzavírá olympijská kvalifikace.

Tomáš Berdych


Tomáš Berdych, momentálně náš nejlepší mužský singlista, je teď ve velmi dobré formě a i když v eventuálním osmifinále narazí zřejmě na Del Potra a ve čtvrtfinále na Federera, dá se říct, že má celkem dobrý los.

Petra Kvitová


Ano, to je ta hráčka, která táhne český fedcupový tým, to je ta hráčka, která loni ovládla Wimbledon a Turnaj mistryň (a další 3 turnaje), ta hráčka, o které se na začátku této sezóny mluvilo jako o budoucí světové jedničce. A taky ta hráčka, která se zatím tak trošku trápí.

Inu, to je tak, když vám podle představ nefunguje zdraví, když se rázem ocitnete ve špičce, když jste pod ohromným tlakem médií i fanoušků, když ani ta forma není taková, jak byste chtěli.

Přesto si myslím, že Petra na French Open může uspět. Je to hráčka velkých kvalit, velkých zápasů. Koneckonců i v Římě bylo vidět, jak s každým vyhraným utkáním rostla, bohužel přišlo zranění a bez servisu se zkrátka hrát nedá. Ale teď už by podle všeho měla být v pořádku.

O titul si to pravděpodobně rozdají především Viktoria Azarenková, Maria Šarapovová, Serena Williamsová, své určitě bude chtít říct obhájkyně Li Na (na kterou Petra může narazit ve čtvrtfinále), na svůj první grandslamový titul si myslí určitě i Agnieszka Radwaňská. Zkrátka nic jednoduchého, ale věřím, že Petra je schopná se s tím poprat, zvlášť když se to od ní zas až tolik nečeká. A když to nevyjde? Nevadí, stejně se čekalo, že to vyhraje někdo jiný. ;-)

Olympijská kvalifikace


Vzhledem k blížící se olympiádě mě dost zajímá, jak si povedou další naši, a to nejenom v singlu, ale i v deblu. U mužů je situace víceméně jasná, kromě Štěpánka s Berdychem se teoreticky může kvalifikovat i Rosol, ten ale poměrně dost bodů obhajuje z loňska.

U žen je to podstatně napínavější a lidi, kteří budou schvalovat nominaci, nečeká nic jednoduchého. Hodně bude záležet na tom, jak si holky teď na FO povedou. Zvlášť, když duo H&H čeká obhajoba titulu..

No, už teď se na dění na kurtech Rolanda Garrose moc těším a budu všem našim zástupcům držet palce.


Komentovat přes facebook:

Žádné komentáře: